Viiritietoa

web_viihdesentterit_1_960x350
Mikä on viiri?
Viiri on yleisnimitys sellaiselle lipunkaltaiselle kankaasta valmistetulle tunnukselle, jota käytetään noudattaen eri käytäntöjä ja sääntöjä kuin lippujen käytössä. Viirit myös poikkeavat lipuista ulkomuodoltaan: yleensä liput ovat suorakaiteen muotoisia ja korkeintaan kaksi kertaa niin pitkiä kuin niiden leveys, kun taas viirit ovat useimmiten pitkiä ja kapeita, ja tangosta poispäin kapenevia.

Aiemmin viirejä käytettiin yleisesti erilaisten joukko-osastojen tunnuksina peitsiin ja kilpiin kiinnitettyinä. Laivastoissa ympäri maailman käytetään edelleen viirejä osoittamassa aluksen komentajan sotilasarvoa tai aluksella olevan korkeimman upseerin arvoasemaa. Tämä perinne on siirtynyt myös huviveneilyyn, jossa on tapana ilmoittaa viirejä käyttäen eri seuroihin tai tutkintoryhmiin kuuluminen.

Viihde-Sentterien ajatus viirien käytöstä lähti siitä, että joukkueet voisivat vaihtaa keskenään viirit muistoksi ottelusta.  Pääasiasssa tätä tarkoitusta varten yritys on toiminut jo satoja tyytyväisiä asiakkaita palvellen aina vuodesta 1984 lähtien.

Tutustu tuotteisiimme tästä »